Blir man FÖR glad av löpning?

31 januari, 2012

Ni har säkert inte missat den polisanmälan som har gjorts mot en kvinnlig löpare på grund av att hon var FÖR glad och fick en annan kvinna (som senare polisanmälde löparen) att känna sig ofredad för att hon log och hälsade så glatt.. Ni kan hitta notisen HÄR!

 

Ska man skratta eller gråta?

 

Historien fick mig genast att tänka på en morgonjogg förra våren. Jag hade kämpat med en ond hälsena en längre tid och skulle ÄNTLIGEN få springa igen. Jag och Charlotte möttes vid SATS Stureplan och sprang sedan ut mot Djurgården. Om ni någon gång har varit skadad så vet ni hur det känns att ta de där första löpstegen på veckor. Hur endorfinerna sakta börjar marinera musklerna igen och lyckan kommer som ett glädjeskutt i magen. Så vi sprang där och pratade om allt möjligt. När vi kommer ut på Strandvägen så får Charlotte ett fånigt flin över ansiktet och brister ut att det är så härligt att jag kan springa igen (att ha fina vänner är verkligen en ynnest) och jag skriker ”vilken underbar dag” till svar. Detta sker alltså en solig morgon runt kl 07:00 på en veckodag. I samma sekund som jag har gjort mitt lyckovrål (minns ni Ronjas vårskrik förresten? precis så kände jag mig!) ser vi en kille med en latte i handen och släpande steg blänga på oss med sina trötta ögon. Ja om blickar kunde döda vore Charlotte och jag två våta fläckar på Standvägen i dag.. Eller hade killen inte varit så fruktansvärt trött hade han nog lyft upp luren och ringt 112. För att vråla ut ”vilken underbar dag” en tidig vårmorgon, det om något måste vara ofredande…

 

Dagens vackra morgonhimmel som mötte mig under min promenad till jobbet.
Dagens vackra morgonhimmel som mötte mig under min promenad till jobbet.

2 kommentarer

 1. Heeeeej.

  Kan ni inte svara på dessa frågor/ta upp

  – Rekomendera löpklocka (vilka kör ni med?)
  -Rekomendera vintersko (vilka kör ni med?)
  – RECEPT! Springmat!
  -skriv om varje Tabatapass (om ni (Lisa?) inte redan gör det

  Eran blogg är redan super, men skulle vara kul om ni kunde få med detta.

 2. Åh, vad kul med önskemål! Jag har tänkt flera gånger att fråga vad ni vill att vi skriver om, så jätteskoj att få ett spontant önskemål! Håll utkik framöver så ska vi se till att detta kommer med 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Kommande händelser

Det finns inga kommande aktiviteter.