Dagen då jag blev Lisa Beskow

3 augusti, 2016

Den här texten handlar väldigt lite om träning. En yttepytteliten morgonjogg på 30 minuter är faktiskt den enda träningen som får rum i detta hav av ord som annars uteslutande handlar om det viktigaste som finns i livet, nämligen kärlek.

Lisa och Edde

Innan jag gifte mig så förväntade jag mig en underbar dag. Jag hade hört så många beskriva sina bröllopsdagar som ”livets härligaste dag” eller ”en dag full av kärlek” så med den inställningen närmade jag mig bröllopsdagen, men då och då tänkte jag att alla de personerna kanske är av en annan sort än vad jag är, mindre planeringsprojektledarperfektionister och mer livsnjutare. Nu kanske jag gav mig själv en onödigt hård känga, jag KAN njuta av livet, men jag har en förmåga att fokusera så mycket på att alla andra har det bra runtomkring mig att jag ibland glömmer att njuta själv och detta var mitt lilla orosmoln inför bröllopet. Det och vädret, men mer om väderstressen senare.

Kvällen innan bröllopet grillade vi med de gäster som redan var på plats och efteråt gick jag med min blodssyster Kerstin

Kerstin

och min själssyster Annie

Annie

ner till en stuga vid vattnet, drack champagne och pratade. Annie sa något som verkligen fastnade i mig och det var att inte glömma att stanna upp under bröllopsdagen, suga in allt och påminna mig själv om att ”i dag är dagen då jag gifter mig med den personen jag älskar mest i hela världen”. Efter några timmars prat om livet så gick vi och la oss och jag somnade runt halv ett på natten och sov lite oroligt, men ändå gott.

Jag vaknade av väckarklockan 06:15, drog på mig löparkläderna och väntade in Charlotte som kom ner till min sjöstuga 06:30. Vi sprang en lugn morgonjogg på en halvtimme, pratade om vädret (all denna nervositet kring vädret som jag veckorna innan hade lovat mig själv att inte känna, men istället blev jag helt beroende av olika väderappar), om kärlek och om nervositet.

bröllop

Att jag skulle springa på min bröllopsdag var en självklarhet. Jag springer alltid in viktiga högtider som jul, nyår och midsommar.

Klockan 07:30 kom mina kära tärnor ner till stugan. Några minuter senare anlände fotografen samtidigt som smink- och hårtjejerna. Jag hade gjort en wedding morning playlist på Spotify som jag spelade under förmiddagen. 100-tals kärlekslåtar som fick mig att skratta, gråta och dansa. Jag upplevde varje känsla så mycket starkare än vanligt. De kom snabbt och forsade igenom mig med en enorm kraft, som en vårström efter islossning. Det var ett fyrverkeri av tankar i mitt huvud den där förmiddagen.

Jag längtade efter att träffa Edde.

Jag grät för att jag har så fina vänner.

Lisa med tärnor.

Jag skrattade åt att brudklänningen kläddes på samtidigt som playlisten shufflade fram My Love av Justin Timberlake.

Lisa i brudklänning

Det var Annies och min favoritlåt under en termin i college. Vi lärde oss hela texten och dansen utantill och när den spelades pirrade det till för jag tänkte på att hon var med när Edde och jag först träffades den där magiska våren i San Diego, att hon var med under de där första nyförälskade månaderna och nu stod hon här och gapskrattade med mig samtidigt som jag drog upp blixtlåset i min brudklänning.

Jag grät när min älskade lillasyster grät.

Skrattade och grät. Längtade efter Edde och kollade konstant olika väderappar för uppdateringar.

Lisa

champagne

Morgonen är som en tjock filt av dessa känslor blandat med några glasklara minnen; som när hårtjejen och Annie satte min slöja i håret och playlisten spelade Book of love med Gavin James.

Lisa

Tårarna bara rann av lycka. Snart, snart skulle jag få träffa min bästa person. Den finaste människan jag vet skulle snart, snart vara min man!

Sekunden när jag äntligen fick träffa Edde, fem minuter innan det var dags för vigseln är ett annat glasklart minne. Hans leende när han såg mig och att jag sprang de sista stegen för att kasta mig in i hans armar. Inte en tanke på att slöjan släpades på marken eller att jag skulle råka trampa på släpet, bara upp över öronen, bedövande, livsförändrande kärlek.

Edde och Lisa

Jag har dig, jag har allting, jag har dig. Jag har dig, jag behöver ingenting, mer än dig. Jag har allting, jag har dig!

Lisa och Edde.

Vigseln var allt vi någonsin kunnat drömma om. Utomhus med våra underbara familjer, bästa vänner, under en hemmasnickrad bröllopsbåge stod vi där och fick vår kärlekshistoria återberättad blandat med musik som betyder mycket för oss och en text som min fina vän Karin läste.

Vigsel

Vigsel

Jag skrattade, grät och kramade Eddes hand. Viskade ”det är vi nu” trots att det egentligen har varit vi länge, men just då kändes vi:et liksom starkare än någonsin tidigare. Så sa vi ”ja”, kysstes och gick från pojkvän och flickvän till man och fru. Ett kort ord som förändrar så mycket och samtidigt ingenting. ”Det är vi nu” tänkte jag när vi skuttade ut från vigseln ”för alltid”! Mina ben var plötsligt skakiga, trots att jag aldrig hade känt mig särskilt nervös. Det var som att den starka kärleksforsen inom mig hade cancellerat nervositeten.

Edde och Lisa

Sedan åkte vi i väg i en fin bil, skålade i champagne och njöt av att vara vi två en liten stund.

Lisa och Edde

Sedan var det mingel

Lisa och Edde

fotografering

Lisa

middag med fantastiska tal och många tårar följt av en efterrättsbuffé utomhus

Lisa och Edde.

och vår första dans

Lisa och Edde.

Sedan släppte allt och det var bara lycka, lycka, lycka!

Och just det, brudbuketten kastades och min älskade tärna Linn fångade den.. I’m just saying… 😉

Linn

Klockan 02:30 tyckte Edde och jag att det var dags att dra oss tillbaka och åkte ut till en ensam udde där vi spenderade vår bröllopsnatt medan gästerna festade vidare. Ja, vissa sov tydligen inte alls utan kom direkt till brunchen dagen efter. Precis som det ska vara!

Så här i efterhand kommer jag också säga att vår bröllopsdag var ”livets härligaste dag”. Det känns fint att ansluta sig till den skaran. Jag lyckades slappna av, vädret var perfekt.. Och nu vet jag att även om regnet hade öst ner hade den 16 juli 2016 ändå varit livets härligaste dag. Det finns inget väder i världen som kan konkurrera ut all den kärlek som omfamnade oss.

Lisa och Edde.

Fotograf: Emilia Öije

10 kommentarer

  1. Så himla fint! Så stort grattis till er båda! Och så fint att du ville dela med dig på bloggen, även om det inte handlade så mycket om träning! Ses snart på Runday monday! Kram Sara

  2. Vilken härlig läsning! Jag sitter och gråter jag också!
    Hade det inte varit för att du redan var specialist inom löpning, där du hittat ditt kall, så skulle du satsa på att skriva, du har en otrolig förmåga att måla med ord!
    Många grattis till dig och din man Edde!

  3. Jag läste det här i somras och minns att jag älskade låtarna du tog upp, nu var jag tvungen att googla fram inlägget för att se om du hade delat din spotifylista. Finns det nån möjlighet att dela den listan, skulle bli så glad om du kunde maila det till mig? 🙂
    Vilken vacker och perfekt dag ni hade, hoppas vår blir lika fantastisk 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Kommande händelser

Det finns inga kommande aktiviteter.