Dagens: Omsprungen

15 september, 2011

Idag körde jag sista passet inför Stockholm halvmaraton på lördag. Jag hade planerat att köra 10km lätt distans direkt efter jobbet men jag vaknade tidigt i morse och kunde inte somna om så då gav jag mig istället ut på en morgonjogg på 6km. Detta gjorde att jag fick korta ner kvällsrundan till 8km.

 

När jag sprang längs Karlbergskanalen kände jag att en löpare kom upp i rygg på mig. Om det inte hade varit för loppet på lördag så hade jag ökat tempot och försökt hålla undan, precis som jag brukar göra:) Det är alltid kul att skapa lite tävlingskänsla på träningspassen. Men eftersom att det skulle vara en lugn jogg så fick jag tygla mig och låta killen passera. Frustrerande. Inte nog med det, någon minut senare kände jag hur ytterligare en löpare närmade sig. Jäklar vad jobbigt det var. Men så här i efterhand är jag glad att jag inte körde slut på mig och förhoppningsvis så har jag sparat mina pigga ben till på lördag!

 

Tycker ni också att det är jobbigt att bli omsprungna?

 

Jag blev inte klok på vädret när jag skulle ut och springa idag; spöregn och solsken samtidigt. Men oavsett väder så kan man ju springa! Tur det!

 

5 kommentarer

  1. Har svårt att hantera att blir omsprungen ja. Senaste långpasset Årstaviken runt förvandlades till rena tävlingsloppet där det bara gick fortare och fortare… men lite kul är det allt 🙂 Men tufft att matcha tempo med ”intervallare” när man själv är uppe i 8-9 km :-S

  2. Jag blir sällan ompsrungen. Hör jag att det ligger någon och flåsar en bit bakom så ökar jag automatiskt farten. Men ibland har man en dålig dag när benen inte riktigt bär och då känns det väldigt frustrerande att bli omsprungen 😉

  3. Intressant, själv kan jag få skuldkänslor när jag springer om (särskilt om personen ser ut att kämpa hårt och jag inte gör det) och tar ibland omvägar på löprundan för att slippa springa om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Kommande händelser

Det finns inga kommande aktiviteter.