Jättelångt!

14 juni, 2014

I dag har jag sprungit Jättelångt! Eller ja, nu ska jag inte överdriva, jag har kanske inte sprungit jättelångt egentligen, men jag har sprungit Jättelångt-stafetten och min sträcka var bara 10km. Egentligen tycker jag verkligen inte att 10km är bara, jag tycker ju att 800m är lite lagom så där, men tänker man då på att ett helt gäng sprang hela sträckan på 68km, så känns ju inte 10km längre jättelångt. Och hela 68km sprang våra supermedlemmar Mikael Forsström, Daniel Becker och Katarina Hildingsdotter. Vilka stjärnor ni är!

 

Innan start i morse tillsammans med löparkollegorna i laget Gott & Blandat.
Innan start i morse tillsammans med löparkollegorna i laget Gott & Blandat.

 

Stafetten då? Jo, jag startade kl. 11:00 i morse i Grisslehamn och sprang första delen av min sträcka på på mark som jag har lekt på ända sedan jag kunde gå, så inga problem alls att hitta första 5km. Bansträckningen följer Roslagsleden så vi sprang på grusväg, över stränder, upp på klippor och på stigar. Hela tiden i fantastisk miljö! Jag sprang lite vilse några gånger på andra delen av min sträcka, men aldrig mer än 2-300m innan jag insåg mitt misstag och kunde vända tillbaka till leden. Min plan för loppet vara att gasa på alla grusvägar eftersom jag visste att min teknik i svår terräng är minst sagt bristfällig och taktiken visade sig fungera och jag kunde växla in som etta efter första etappen. KUL!

 

Växling i Skottviken.
Växling i Skottviken.

 

Mirja gör sig redo för sin sträcka och jag och Johan peppar.
Mirja gör sig redo för sin sträcka och jag och Johan peppar.

 

Jag svalkade fötter och vader i Ålands hav efter loppet - underbart.
Jag svalkade fötter och vader i Ålands hav efter loppet - underbart.

 

Jag växlade till Johan Segerström som drog i väg i bra fart och behöll ledningen efter 15km när han växlade till Johan Nordström som sprang ett halvmaraton. För varje sträcka drygade vi ut ledningen och när Johan växlade till Fredrik Follin började vi känna oss ganska säkra på vinst! Fredik växlade sedan till Erik Aschan som susade i väg och när det var 300m kvar på Eriks sträcka väntade vi i laget på honom och sprang sedan tillsammans in i mål. SÅ HIMLA KUL!

 

Mot målet i samlad trupp!
Mot målet i samlad trupp!

 

Jag fick prata lite om Runday med härliga Marathon-Mia!
Jag fick prata lite om Runday med härliga Marathon-Mia!

 

Vi var inte de enda Rundayare som sprang i dag utan i laget Gott & Blandat fanns stjärnorna Johan Bäck, Mirja Nordin och Henrik Pehrson. Efter några rejäla felspringningar så kom de in på en hedrande 5:e plats. Snyggt jobbat!

 

För er som tycker att det låter konstigt med massa felspringningar så kan jag berätta att arrangören har utlovat en felspringnings-garanti, så det SKA vara lite klurigt att hålla sig efter Roslagsleden hela tiden och det är en del av det roliga med loppet. Som tur är låg det ihoprullade kartor stafettpinnarna så det fanns uppbackning i värsta fall.

 

Tack för en underbar dag mina härliga löparkompisar och tack till min familj som har hejat på och firat mig med en smarrig middag i kväll!

 

Segrarlaget på prisutdelning.
Segrarlaget på prisutdelning.

 

Vilken toppendag!

2 kommentarer

  1. På tal om felspringningsgarantin så lyckades jag med konststycket att springa fel efter 64 km på detta mitt 6:e Jättelångt (av 6 möjliga!). Jag lurade med mig Katarina Hildingsdotter på bonusrundan som gjorde att vi totalt avverkade 71 km.

    Stafett var ju nytt för i år och ett roligt inslag med snabbspringare i skogarna. Extra kul med så många Rundayare och med så fina resultat. Grattis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*