Längdskidor

4 februari, 2012

För snart ett år sedan åkte jag Vasaloppet, med ganska dåliga förberedelser tog jag mig ändå runt på en hyfsad tid. Sedan dess har längdskidorna stått i tryggt förvar i mammas och pappas garage, jag var helt enkelt inte så sugen på att åka skidor längre. Men idag var det dags igen, tack vare Charlottes pojkvän Johan som frågade om jag och min kille ville åka med till en golfbana i Sollentuna. Vi konstaterade ganska snabbt när vi kom dit att vi inte var de enda som tyckte att det skulle vara skönt med lite skidåkning en dag som denna, med tanke på bristen på snö på sistone är det nog många som känner att de vill bättra på formen inför Vasaloppet eller helt enkelt bara ta en skön tur ute i det underbara vintervädret. Vädret var minst sagt uppfriskande denna lördag med sina -14 c.

 

Solen värmde i spåren
Solen värmde i spåren

 

Trots att parkeringarna var fullpackade så var det förvånansvärt lite folk ute i spåren. Det blev en ganska lugn premiär, vi åkte ca 11 km men jag hann ändå bli rejält trött i både triceps och ljumskar. Jag inser fortfarande mina begränsningar som stakåkare men ska försöka jobba upp detta. Längdskidåkning är ett bra komplement till löpning på vintern då det är bra för uthålligheten, samt bra arm- och bålträning.

 

Trött efter att ha jagat i kapp mina kompanjoner
Trött efter att ha jagat i kapp mina kompanjoner

 

Efter detta var det dags för en värmande dusch och lite lunch. Sen avslutade vi eftermiddagen med en lugn promenad. En ganska så skön dag med andra ord. Hoppas att ni också haft en härlig dag!

4 kommentarer

  1. Visst är det kul med längdåkning? Blir det öppet spår i år Elisabet? Bisslinge är klart en av de vassaste spåren i Stockholm. Jag debuterar på Öppet spår i år, några tips?

  2. Nej, det blir inte Öppet spår i år tyvärr.. det har varit alldeles för dåliga förberedelser för det. Men va kul att du ska åka! Mitt tips är att stanna vid ALLA kontroller och fylla på med energi, även om det är lite kö, det är värt väntan, samt att ha med extra energi (nötter t.ex.) i en magväska eller liknande. Jag vet inte hur mycket du har åkt men för min egen del så var jag glad att jag hade tränat på att byta spår ofta för det behövs, folk faller som furor i spåren. Hoppas att vädret blir lika bra som förra året. Stort lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Kommande händelser
Maj
2
mån
18:00 RundayMonday @ Karlbergsparken
RundayMonday @ Karlbergsparken
Maj 2 kl. 18:00 – 19:00
RundayMonday @ Karlbergsparken | Stockholm | Stockholms län | Sverige
Vi ses kl. 18:00 till höger som slottet, se bild nedan. Alla är välkomna, oavsett tidigare löperfarenhet. Alltid teknikfokus på RundayMonday. Glöm inte ladda ner vår Runday App (www.runday.se/app) med löpskolningsövningar om du inte redan...

Läs mer

Maj
4
ons
07:00 Löpning med Runday & Urban Deli @ Urban Deli Sveavägen
Löpning med Runday & Urban Deli @ Urban Deli Sveavägen
Maj 4 kl. 07:00
Löpning med Runday & Urban Deli @ Urban Deli Sveavägen | Stockholm | Stockholms län | Sverige
Morgonlöpning med Runday och Urban Deli! Vi är så glada över att presentera att ni som är med i Team Runday kommer utöver RundayMonday få ytterligare ett träningstillfälle i veckan! Ni som inte är med...

Läs mer

Maj
7
lör
10:00 Peprun @ Pepstop
Peprun @ Pepstop
Maj 7 kl. 10:00
Peprun @ Pepstop | Stockholm | Stockholms län | Sverige
Nu peppar vi igång våren med löpargruppen Peprun tillsammans med Pepstop by Renée Voltaire! Vi kommer springa tillsammans, peppa varandra och lära oss mer om löpning. Vi Rundaytränare coachar och anpassar träningarna så att de...

Läs mer

Visa kalender