Löparfest i Trosa!

30 juni, 2012

igår var det Trosa Stadslopp och jag sprang loppet för första gången! Jag har vetat om tävlingen i flera år och velat springa den länge men saker och ting har kommit emellan, men i år kom debuten! Jag var inte det minsta nervös för jag kände ingen som helst press varken från andra eller från mig själv. Distansen var 8 900 m vilket innebar distansdebut och jag orkade inte ens räkna efter vad jag borde kunna springa på givet förväntad tid på 10 000 m. Det var rätt skönt!

 

Det var många ”kändisar” man stötte på i Trosa! Stor del av svenska eliten var där såväl som glada motionärer och många kändisar från Rundayträningarna. Stämningen var med andra ord på topp! Jag värmde upp tillsammans med Johan, Jonatan, Erik och Anna från Runday plus att mina gamla klubbkompisar Anna och Johan Ställberg från IFK Tumba hängde på! Det blev den vanliga uppvärmningen med ca 3 km jogg, dynamiska rörlighetsövningar, löpskolning och stegringslopp. Sen var det dags för start!

 

Innan start bestämde jag mig för att inte fega i början. Eftersom att jag inte hade några förväntningar om tid var det bara att köra på om kroppen kändes bra. Jag hängde på Hanna Lindholm från Studenternas som drog iväg i ett bra tempo och vi snittade 3.25 på första 2 kilometrarna. När Hanna började sakta ner fick jag syn på Ulrika Flodin en bit bort och jag kunde påbörja en ny jakt. Fyra km in i loppet var jag ikapp Ulrika och vi låg jämsides. Jag vågade knappt springa om då jag har stor respekt för Ulrikas kapacitet. Förutom att Ulrika har varit på europaelitnivå innan hon fick barn för 7 månader sedan så sprang hon tidigare i veckan 3 000 m på 9.44 vilket är mycket bättre än vad jag någonsin kommer kunna springa på. Hur som helst så vågade jag efter en stund gå förbi och börja jaga nästa rygg som var Helene Malmqvist som sprang jämte Lorenzo Nesi (tränare i Studenternas och löparentusiast nr 1). Jag låg bekvämt bakom dem tills det var ca 1 km kvar då jag gick förbi och började jaga kenyanskan Dorcas Cheserec. Jag visste att jag låg fyra och kände mig väldigt nöjd om jag skulle klara av att hålla det – speciellt med tanke på att förväntningarna var noll. Men, när det var ca 100 m kvar så la jag in en spurt utan att riktigt tänka. Jag gick om Dorcas och blev livrädd för att hon skulle svara (jag vet nämligen att jag är en urusel spurtare och undviker helst spurtstrider). Detta gjorde att jag sprang allt vad jag hade hela vägen in i mål. Jag har förmodligen aldrig avslutat ett lopp så snabbt tidigare. Min starka spurt resulterade i en tredjeplacering och en tid på 31.16 vilket innebär en snittfart på 3.30. Om man läser artikeln på Löpning för alla kan man tro att jag är sjukt besviken med att ”bara” bli trea, men jag kan tala om att det är precis tvärt om. Jag är så sjukt nöjd med min tredjeplats eftersom att det är ett av de snabbaste loppen jag sprungit på liknande sträckor, dessutom skäms jag inte för fem öre över att bli slagen av två av Sveriges bästa 5- och 10 000 meterslöpare Meraf Bahta och Louise Wiker. Det är snarare så att jag är glad över att ”bara” vara 42 sek efter Meraf som vann. Jag tog själv inga bilder från själva träningen men HÄR finns fina bilder som Peter Holgersson har tagit.

 

 

Kvällen avslutades på bästa tänkbara sätt med en middag tillsammans med fantastiska människor på Fina Fisken i Trosa. Anna, Erik, Johan och Jonatan – alla gjorde grymt imponerande insatser på Trosa Stadslopp – bjöd på bästa tänkbara middagssällskap!

 

 

Övernattning i mammas och pappas båt som ligger i Trosa och en härlig frukost på Helenes café dagen därpå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*