Löparglädje hos Runday!

5 december, 2011

Den här måndagen var nog nästan den kyligaste måndagen hittills men som vanligt är det inget som stoppar våra Runday-tjejer och Runday-killar, ett stort gäng stod glatt och väntade på oss vid Östermalms IP!

 

Elisabet och Charlotte tog sin grupp och sprang direkt iväg till den, vid det här laget, ökända maskinbacken som deras pass skulle utgå ifrån. Det var en stor skara som körde löpskolning i backe följt av 8 stegringsintervaller uppför den tuffa backen. Fokus låg på backteknik.  Direkt efter de 8 intervallerna i backen följde ett varv på 3 kilometersslingan i Lill-Jansskogen och här skulle det gå i ett högt tempo. Tränare Elisabet informerade mig om att det var ganska tyst i gruppen direkt efter målgång, med andra ord ett ganska tydligt tecken på att gruppen just genomfört ett riktigt tufft pass, härligt kämpat!

 

Lisa och jag stannade kvar med våra grupper på ÖIP och körde gemensam uppvärmning och Charlotte nämnde det förra veckan men det tåls att sägas igen – ni har blivit så fantastiskt duktiga på löpskolningsövningarna!

 

Efter uppvärmning tog jag min grupp in till Lill-Jansskogen där ett tufft pass bestående av 8*70 sekunders intervaller stod på schemat. Jag efterfrågade fokus och bra tryck i varje intervall (då vilan låg på 2 minuter, alltså mer vila än löpning) och det fick jag, vilken kämpainsats! En av tjejerna i gruppen vrålade ut sin trötthet de sista 10 meterna på sista intervallen – jättekul att se och det är precis den känslan man ska ha när man har kört på max!

 

Lisa stannade kvar på ÖIP med sin grupp och fokuserade passet på löpteknik.
De startade passet med att köra 16 stycken gräsdiagonaler med fokus på teknik och efteråt följde häck- respektive löpstyrkeövningar. Passet avslutades med ytterligare 4 stycken gräsdiagonaler men nu var det fullt ös som gällde och det gick undan i gruppen. Många kände under häckövningarna av stela höfter och ja, många av oss vuxna är lite stela men häckgång är en kanonövning för att försöka råda bot på det.
Det rådde en superhärlig stämning i gruppen och precis när jag skulle gå hörde jag en kille berömma Lisa med orden; ”Bästa passet hittills”. Det tycker jag är ett fint betyg för vår härliga tränare Lisa!

 

Sist men inte minst; ikväll hade vi ett födelsedagsbarn ibland oss. Hennes lillasyster ville ta med henne ut på ett glas vin för att fira men det ville hon inte, hon skulle ju på Runday-träningen ikväll! Vilken härlig inställning!

Lillasyster Malin och alla Runday-tränare säger stort grattis till Anna Jonsson och vi hoppas att du riktigt njöt av dagens träning!

 

Tack för ikväll!

 

En lång radda löpare redo för löpskolning

 

Lisa inspekterar fin häckteknik hos deltagarna

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Kommande händelser
Feb
15
mån
18:00 RundayMonday @ Östermalms IP
RundayMonday @ Östermalms IP
Feb 15 kl. 18:00 – 19:00
1. Backvarv. Passar alla oavsett nivå. 2. Backvarv. Löparvana rekommenderas. Vi kommer att dela in oss i två grupper och köra två olika varianter av backvarv. Alla är välkomna, oavsett tidigare löperfarenhet. Alltid teknikfokus på...

Läs mer

Feb
16
tis
18:00 Dash & Dine @ Friends Arena
Dash & Dine @ Friends Arena
Feb 16 kl. 18:00
Dash & Dine @ Friends Arena | Solna | Stockholms län | Sverige
Tisdagen den 16 februari kl. 18.00 kör vi årets andra Dash & Dine tillsammans med Petter och Vitamin Well! Vi kommer att ses vid Friends Arena och börja passet med lite lättare teknikträning följt av...

Läs mer

Feb
20
lör
heldag Löparweekend på spahotellet Skep... @ Spahotellet Skepparholmen i Nacka
Löparweekend på spahotellet Skep... @ Spahotellet Skepparholmen i Nacka
Feb 20 – Feb 21 heldag
Kicka i gång det nya året med en löparhelg tillsammans med Runday på spahotellet Skepparholmen i Nacka! Det kommer vara dagar fyllda av pepp, inspiration och motivation för att du ska starta upp det nya...

Läs mer