Nu börjar tävlingssäsongen närma sig..

14 mars, 2012

Flera av er har kanske redan inlett årets tävlingssäsong, men många har årets första tävling framför sig och det finns även dem som ska springa sin allra första löptävling i år! Det är alltid lite extra nervöst inför årets första tävling, oavsett om man är en van löpare eller nybörjare. Man vet inte riktigt hur formen är, man har inte hunnit träna så mycket som planerat, man har haft en vinterförkylning eller skada som har ställt till det osv. Men det fina är att typ alla har dessa ”problem”. Det är inte vanligt att man slår personbästa och är i toppform till årets första tävling. Tyvärr är det många som skjuter upp tävlingsdebuten p g a att de inte tror att de kan prestera så bra som planerat och då tycker de att det är bättre att först träna lite mer innan de tävlar. Risken är att dessa personer har samma tankar inför nästa inplanerade tävling som då inte heller blir av.

 

Min rekommendation är att inte skjuta upp tävlingsdebuten om anledningen är formsvacka. Se det istället som en bra genomkörare och ett bra träningspass. Oavsett om du klarar ditt personliga mål eller inte så kommer det kännas fantastiskt bra när det är avklarat och det kommer vara mycket lättare och mer motiverande att ställa sig på startlinjen när det är dags för tävling nummer två.

 

Ett bra tävlingstips om du bor i Stockholm är att delta i Premiärmilen som går på Norra Djurgården i Stockholm den 25 mars. Loppet är 10 km och banan är flack. Jag tycker att det är en jättekul tävling och ska själv springa den i år. Det finns både tävlingsklass och motionsklass. Tittar man på resultaten från förra året så varierar de mellan 31 minuter och 1 timme och 30 minuter, med andra ord en stor spridning och ett tecken på att det är en tävling för ALLA, oavsett löparerfarenhet!

 

I Göteborg går Göteborgsvarvets seedningslopp samma datum och den tävlingen är också 10 km. Fler tävlingar hittar ni på www.loppen.se

 

Vilken blir er första tävling? Eller har ni redan tävlat?

 

5 kommentarer

  1. Jag kör Två Sjöar Runt nu på söndag den 18/3 om inte högra benhinnan säger ifrån? och sedan Premiärmilen den 25/3.
    Tänker också anmäla mig till Spring Cross 21/4. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Kommande händelser

Det finns inga kommande aktiviteter.