Över 70 starka löpare trotsade värmen!

27 juni, 2011

Ännu ett fantastiskt Rundaypass är avklarat och med ett leende på läpparna vandrade vi tränare bort från Karlbergsparken. Ni är så fantastiskt duktiga! Det ger så mycket mersmak att se er löparglädje på måndagar, så tusen tack för det.

 

Alla löpare värmde upp tillsammans och körde jogg, stretching och löpskolning. Sedan delades gruppen in i två delar. Den ena gruppen körde ett kombinationspass. Passet inleddes med fyra löparstyrkeövningar innan löparna körde två intervaller på 550 meter. Detta upprepades tre gånger totalt, men gång två och tre körde löparna fem löparstyrkeövningar innan intervallerna. Löparna slet bra tillsammans och poängen med passet är att vänja sig vid att springa med trötta ben. Jättebra kämpat!

 

Den andra gruppen körde ett renodlat sprintpass. Först körde löparna fyra 100 meters lopp. De första 80 metrarna skulle gå på 80% av max och sedan accelererade löparna de sista 20 metrarna till en  sprint. Efter dessa fyra var det en längre seriepaus innan de körde 200m (30 sekunders vila) 200m (6 minuters vila) 250m (40 sekunders vila) 150m (6 minuters vila) 300m (45 sekunders vila) 100m (6 minuters vila) 400m. Alla intervaller skulle gå så nära max som det bara går och det bjöds på fina mjölksyregrimaser på banan i dag, men vilken insats! Detta är ett riktigt tufft pass så ge er själva en riktig klapp på axeln om ni körde detta i dag! Om ni vill lära er mer om varför vi kör sprintträning kan ni läsa det här.

 

Nedan finns några bilder från dagens pass:

 

Upploppet på näst sista intervallen.
Seriepaus innan sista 400ingen.
Slutspurt
Eftersnack och stretching.

2 kommentarer

  1. Tack för gårdagens träning! Första gången jag var med. VÄLDIGT kul med intervall + styrkeövningar i gröngräset. Vilka proffsiga ledare ni är. Och ja – jag har träningsvärk idag!
    Jag kommer definitivt nästa måndag.

    /Johan

  2. Tack själv Johan! Vad roligt att du gillade passet och härligt med träningsvärk i dag:) Vi ser fram emot att ha dig tillbaka nästa vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Kommande händelser
Feb
12
fre
17:00 Löpning med Runday & Urban Deli @ Urban Deli
Löpning med Runday & Urban Deli @ Urban Deli
Feb 12 kl. 17:00
Löpning med Runday & Urban Deli @ Urban Deli | Stockholm | Stockholms län | Sverige
Nu i veckan drar vi igång ett samarbete med Urban Deli. Vi kommer springa tillsammans med fokus på löpteknik och intervaller och sedan avsluta med en god och bra måltid. Om du inte har tid...

Läs mer

Feb
15
mån
18:00 RundayMonday @ Östermalms IP
RundayMonday @ Östermalms IP
Feb 15 kl. 18:00 – 19:00
1. Backvarv. Passar alla oavsett nivå. 2. Backvarv. Löparvana rekommenderas. Vi kommer att dela in oss i två grupper och köra två olika varianter av backvarv. Alla är välkomna, oavsett tidigare löperfarenhet. Alltid teknikfokus på...

Läs mer

Feb
16
tis
18:00 Dash & Dine @ Friends Arena
Dash & Dine @ Friends Arena
Feb 16 kl. 18:00
Dash & Dine @ Friends Arena | Solna | Stockholms län | Sverige
Tisdagen den 16 februari kl. 18.00 kör vi årets andra Dash & Dine tillsammans med Petter och Vitamin Well! Vi kommer att ses vid Friends Arena och börja passet med lite lättare teknikträning följt av...

Läs mer