Recension av Posture!

25 maj, 2012

För två månader sedan skrev jag att jag skulle testa en produkt som heter Posture, ett hållningsstöd för bättre hållning (läs om det HÄR)! Nu har jag hunnit testa och utvärdera Posture i flera olika sammanhang (på jobbet, hemmakvällar och vid löpning) och jag tänkte dela med mig av mina tankar kring Posture.

 

Först en kort påminnelse om vad Posture är och varför man ska använda den:

Posture är din välvilliga påminnare om din hållning i vardagen. Posture aktiverar muskelminnet till att dra tillbaka framåtroterade axlar och skjuta fram bröstet vilket gör att huvudet placeras rakt ovanför kotpelaren, istället för att hänga framåt, vilket bidrar till skonsammare belastning på ryggraden och en snygg hållning. Den förbättrade hållningen bidrar i sin tur till djupare andning, ökad utstrålning och mindre risk för belastande smärtor. (Källa: www.posture.se)

 

Recension

Jag har använt Posture på längre löppass och på arbetet när jag suttit framför datorn. Om jag inte har haft den på jobbet så brukar jag ta på mig den på kvällen när jag går omkring hemma. I början kände jag av lite lätt träningsvärk men jag har fortsatt att använda den trots att hållningsmusklerna blivit trötta.

 

Jag tycker att Posture är smidig och bekväm att ha på sig. Den kan med fördel bäras under skjorta/blus på jobbet. Vid löpning har jag haft den ovanpå en tunn långärmad funktionströja. Ett minus för att den kan skava lite under armarna om man bär den direkt mot huden och därför kan det vara bra att ha en tunnare tröja under. Nu när det börjar bli varmare ute och man inte behöver ha mer än linne på sig vid löpning så kommer jag nog undvika att ha den på längre löppass för att inte riskera skavsår.

 

När jag tar på mig Posture märker jag direkt hur axlar och huvud åker bak, bröstet öppnas upp och hållningen blir mycket bättre. Vid löpning får jag en mer upprätt hållning vilket känns bra. Det är svårt att säga om den fysiska prestationen blir bättre då jag inte har kunnat göra någon konkret jämförelse mellan att inte ha Posture, men min uppfattning är att bättre hållning underlättar andningen eftersom att bröstryggen öppnas upp vilket kanske är extra bra för mig som har problem med astma.

 

På arbetet när jag sitter framför datorn blir hållningen ofta sämre. Posture påminner och tvingar mig att ha en bra hållning varför det är en utmärkt produkt att ha med sig på jobbet. Den behöver inte användas hela dagen utan man kan ta den på sig under ett par timmar när man känner att axlarna börjar hänga fram för mycket.

 

 

Jag tror att de allra flesta skulle ha nytta av Posture, framförallt då min uppfattning är att den bidrar till minskade nack- och ryggproblem som en följd av att hållningsmuskulaturen stärks. Många har svag core, sitter mycket framför datorn och får därmed framåtskjutande axlar och sämre hållning. Personligen har jag klarat mig bra från nack- och ryggont vilket nog är mycket tackvare mitt aktiva liv vid sidan av arbetet samt regelbunden styrketräning.

 

Sist men inte minst så ser det snyggare ut med en rak och fin hållning. Jag läste någonstans att bra hållning ofta förknippas med hälsa, självförtroende, framgång, och atletism vilket jag tycker att det ligger någonting i. Därmed så kommer i alla fall jag att fortsätta använda Posture i vardagen och på träning för att träna upp en bättre hållning!

 

Vill ni veta mer eller köpa Posture?

Kontakta Anette Forsblad på AF Balance eller gå in på Postures hemsida.

En kommentar

  1. Skaffade mig också en posture för ett tag sen. Är riktigt nöjd med resultatet. Tycker den är extremt bekväm. Helt klart värt att prova.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*