Tävlingspremiär och Tribeträff!

30 mars, 2014

Vilken helg det har varit! Många har sprungit sitt första lopp för säsongen och flera Runday-löpare med nya personbästan!

 

Som Elisabet skrev igår så var det flera Runday-löpare som sprang Köpenhamn Halvmarathon igår: Patrick Münzker, Johan Bäcke, Jessica Didrikson, Hjalmar Didrikson och Peter Jakobsson.

 

Idag har det varit Premiärmilen ute på Norra Djurgården. Det är ett lopp som jag verkligen tycker om! Idag var det extra bra då det var vårvärme (shorts och linne-varmt) och inte en isfläck på banan. Underbart! Från Runday sprang: Lennart Andrén, Erik Aschan, Johan Bäck, Pernilla Bredolt, Carl Englund, Emma Eriksson, Mikael Forsström, Erin Gilson, Helen Kreutz-Bolander, André Malm, Mirja Nordin, Johan Nordström, Anders Nyström, Johan Svensson, Sebastian Tegel, Kristofer Tonström och Charly Wassberg-Borbos. Flera sprang på nya personbästan, bland andra Johan B (38.57), Erin (41.28), Mirja (46.33) och Sebastian (36.10). Grymt!

 

Vid sidan av banan fanns många påhejare från Runday, Henrik Pehrson var en av dem och han tog de här fina bilderna:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag själv sprang också Premiärmilen. Jag hade som mål att springa mig trött och göra det på en bra tid. Det blev rätt bra även om jag råkade öppna på tok för snabbt. När startskottet gick hängde jag på tjejerna i täten (Hanna och Cissi). Det kändes inte galet snabbt men när jag tittade på klockan efter 1km så stod den på 3.09 (vilket är för snabbt för min del). Efter 4,5km gjorde Hanna ett ryck men varken jag eller Cissi orkade hänga på. 5km passerades på 17.24 vilket är 4sek över mitt pers på 5km. Så snabbt ska man inte öppna 10km om man ska springa smart. Vid 6km funderade jag på att bryta då jag var trött, men sen tänkte jag på min pappa och alla andra som var där och hejade och då var det bara att bita ihop. Jag saktade ner tempot och släppte Cissi men ca 10sek senare fick jag ny energi och la mig i ryggen på henne igen. När det var 1km kvar ökade Cissi tempot och jag pallade inte att hänga på. Motivationen för att ta ut mig helt och pressa kroppen till max fanns inte där idag. I efterhand tror jag att det var ett klokt beslut. Det är nästa vecka i Milano som det gäller, inte idag. Jag gick i mål som trea på tiden 35.19. Det kan ha varit mitt näst snabbaste landsvägslopp hittills (pb 35.00 från hässelbyloppet 2012 som var mitt senaste 10km-lopp).

 

Idag blev jag påmind om hur jobbigt det är att springa 10km. Nästa vecka ska jag gå ner i en lugnare marathon-fart – det ser jag fram emot, då kommer jag förhoppningsvis kunna njuta lite mer under själva loppet! Tack till alla er som hejade och peppade idag! Det betyder massor!!!

 

 

Men det var inte slut på löpningen där. Efter en snabb lunch och dusch hemma cyklade jag ut till Gärdet för den första tribeträffen med adidas och tribeledaren Simon Sköld. Vi värmde upp på Gärdet vid adidas Run Base och sedan gick vi igenom löpteknik, körde löpskolning och avslutade med intervaller. Efter det fyllde vi på energidepåerna med goda juicer, kaffe och wraps! I skrivandets stund har Lisa precis avslutat en liknande tribeträff med den andra tribeledaren Brita Zackari! Både Simon och Brita ska springa Göteborgsvarvet 21K och vi ska hjälpa dem att nå deras mål! Vill du också vara med i adidas tribes? Signa upp på adidastribes.com

 

 

 

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Kommande händelser

Det finns inga kommande aktiviteter.