The Beer Mile

4 februari, 2013

Läste en artikel på amerikanska Runner’s Worlds hemsida om löpning och öl. Slutsatsen verkar vara att kvinnor springer bättre efter att de druckit öl och män sämre. Ni kan läsa mer om studien här: Is Beer Good for Runners?

 

Personligen har jag sprungit något som kallas the Beer Mile flera gånger under mina år på college i USA och min personliga slutsats är att det nästan inte finns något som toppar illamåendet efter flera öl och snabba 400-ingar, men samtidigt är det också bland det roligaste jag gjort. Ett bra träningspass skulle jag knappast kalla det, men roligt kvällsaktivitet? Definitivt!

 

The Beer Mile går till så här:

 

Man springer på en 400m-bana och varje deltagare har fyra öl med sig. När startskottet går sveper deltagarna en öl och springer sedan ett varv, d.v.s 400m. När man kommer tillbaka till starten/målet är det dags att svepa nästa öl och sedan springa ett varv. Detta gör man 4 gånger tills man har svept fyra öl och sprungit en Mile (4 varv).

 

Som rutinerad Beer Mile’are är mitt tips att dricka ölen ganska långsamt. Man tar igen det på 400-ingarna när resten av deltagarna som inte tagit en längre paus börjar bli riktigt slitna i benen och illamående från snabbt öldrickande..

 

Någon annan som har testat?

 

Source: etsy.com via Runday on Pinterest

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*