The Nike Blast Dag 2

5 februari, 2012

Ett stort WOW för denna dag två! Det var inga fel på gårdagen överhuvudtaget men allt var bara så fantastiskt bra idag!

 

Nu sitter jag här hemma med mör och nöjd kropp. Den har verkligen jobbat i helgen och sannerligen på helt andra sätt mot vad den är van vid. Riktigt härlig känsla (sträckte för visso ryggen på näst sista passet så lite smärtsamt är det men det går över :))

 

Här kommer en liten summering över de pass jag har varit på idag under dagen;

 

Atletica by Powerstrike med Ilaria Montagnani

Denna härliga instruktör var både jag och Charlotte imponerade över igår och vi skulle bli än mer imponerade idag. Beskrivningen av klassen säger så här; Ett koncept som gör dig starkare och smidigare genom en serie av högintensiva intervall-övningar, som utförs antingen med vikter eller din egen kropp som motstånd. Alla övningar är utformade för att involvera, och träna så mycket av kroppen som möjligt i ett funktionellt mönster – snarare än att isolera varje muskelgrupp för sig.


Vi jobbade mycket med kroppen som redskap men tog även kettlebells och viktplattor till vår hjälp. De flesta övningarna var inte svårare än att vi klarade av dem. Det stora problemet var bara att vi inte riktigt orkade hålla i alla övningarna tiden ut. Det grämde både mig och Charlotte men vi gjorde vårt allra yttersta och det är framförallt det här passet som kommer höra av sig med träningsvärk de kommande dagarna. Mycket, mycket roligt och en fantastisk ledare har vi i Ilaria Montagnani!

 

Oerhört vältränad Ilaria Mignani
Oerhört vältränad Ilaria Montagnani

 

Climbing to the top med Therese Alvén

Ytterligare ett fantastiskt bra pass och riktigt duktig instruktör som verkligen fick med sig gruppen och som själv hade så mycket energi som smittade av sig på oss andra.

Climbing to the top handlar om ett spinningpass. Det här var ett spinningpass som kändes väldigt ”nytt” om jag jämför med de spinningpass jag har erfarenhet ifrån. Det var liksom aldrig riktigt någon vila. Återhämtning helt klart men passet höll fullt ös hela tiden och grymt bra musik hjälpte till så att vi orkade det höga tempot under hela passet. En rejäl pulshöjare med andra ord!

Vill du kika in Thereses blogg så hittar du den HÄR.

 

Duktiga Therese direkt efter spinningpasset
Therese direkt efter sitt tuffa spinningpass

 

Bodyart med Marvin Foster Jr

Beskrivningen av passet lyder; BodyART™ är en träningsform där funktionell träning kombineras med stretch och yoga-inspirerade positioner och klassiska andningstekniker.  Målet är att skapa ett samspel mellan fysisk aktivitet och mental avslappning.

Ja, redan vi beskrivningen kunde jag ju begripa att det inte skulle vara min grej. Det var absolut ett bra pass, inget snack om saken. Det var bara att jag var så innerligt dålig. Det är skrämmande hur stel en människa kan bli. När vi satt på golvet med benen ut som ett v så var det många i salen som böjde sig framåt och stretchade ner huvudet i golvet. Jag satt med händerna bakom ryggen och stöttade upp mig för att inte trilla bakåt.

Charlotte var också lite småstel under det här passet så det har nog lite med oss som löpare att göra. Bakläxa får vi båda två, rörlighetsövningar måste prioriteras in i träningsschemat framöver.

 

Core Flow med Magnus Ringberg

Sista passet för den här helgen var även det en form av rörlighetsträning. Beskrivningen säger; Magnus tar dig med en rörelsesekvens som förlänger, balanserar och stärker dig från kroppens mitt. Fokus ligger på att skapa en rörelse som når hela vägen ut till rörelseapparaten.

Jag sträckte som sagt till ryggen lite grann i passet innan så jag var om möjligt ännu stelare inför det här passet. Det här passet var det första utan musik på hela helgen och det var faktiskt en ganska skön avslutning efter att ha lyssnat på ganska röjig musik under två dagar. Avslappnande och härligt sista pass även om stelheten återigen visade upp sig.

 

Under gårdagen var jag, förutom de pass som Charlotte och jag var på tillsammans, på två stycken spinningpass. Ett på morgonen och ett på sena eftermiddagen. Ett av passen bjöd på långa intervaller och de andra på betydligt kvickare intervaller så det blev en bra kombination.

 

Jag var också på en föreläsning av Bingo Rimér som jag måste säga förvånade mig. Jag kunde inte speciellt mycket överhuvudtaget om honom innan jag lyssnade på honom igår. Det jag visste var att han är fotograf och ofta verkar fota storbystade, blonda tjejer. Ungefär  den ”vetskapen” hade jag. Vad jag inte visste var hur jäkla roliga han är! Under föreläsningen som pågick cirka en timme skrattade jag nog i 45 minuter. Riktigt träffsäkert och med glimten i ögat berättade han om hur man kan få en skral budget att räcka ganska långt. Man får inte vara blyg om man heter Bingo Rimér.

 

Trötta men glada efter sammanlagt 16 träningspass och 3 föreläsningar

 

Summa summarum på den här helgen är att vi är så nöjda både jag och Charlotte! Vi har hittat flertalet övningar som vi ska introducera till er Rundayare på måndagarna framöver!

 

Hoppas ni haft en bra helg allesammans och att vi ses imorgon klockan 18.00 på Östermalms IP!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Kommande händelser

Det finns inga kommande aktiviteter.