Träningshets

19 januari, 2012

Januari verkar vara en träningsmånad för de allra flesta. Det är fullt på alla träningsklasser på gymmen och fullt med löpare ute i spåren. Det är samma visa varje år. Jag tycker egentligen att det är fantastiskt kul med ett sånt fokus på träning, men just idag blev jag lite besviken när jag inte fick plats på någon av gymklasserna (Kinesis och Sats Core Pulse) som jag anmälde mig till igår. Det var över 30-40 st. i kö när jag anmälde mig och en timme innan passet var jag fortfarande på plats 10. Ingen poäng med att åka dit och chansa tyckte jag.

 

Det sorgliga med januarimånadens träningshets tycker jag är att den börjar dö ut redan efter några veckor. I februari är det ofta betydligt lugnare på gymmen och man ser inte lika många löpare ute i spåren. Jag tror att anledningen till bortfallet är att många sätter upp för tuffa mål som de helt enkelt inte lyckas uppfylla och då blir det pannkaka av alltihopa. För någon som vill komma igång med träningen är det mycket bättre att köra 1-3 pass per vecka under hela året istället för att strikt köra 3-5 pass under januari månad och sedan ge upp allt. Träning är en färskvara och bara för att man har kört hårt under en månad så betyder inte det att kroppen är nöjd under de resterande 11 månaderna.

 

Hur som helst, för min egen del så måste jag nu försöka planera min gymträning lite bättre och anmäla mig till gymklasserna i god tid. Det har varit dåligt med vinterutmaningen de senaste veckorna men vi ska plocka upp den så snart som möjligt! Idag körde jag och Lisa för övrigt ett pass i Sätrahallen, 2*4*200m. Riktigt skoj! Får se om jag orkar med ett gympass ikväll också.

 

Lista med pass som vi ska ta igenom. Rosamarkerade är genomförda.
Lista med pass som vi ska ta igenom. Rosamarkerade är genomförda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Kommande händelser

Det finns inga kommande aktiviteter.