Varför äta efter träning?

28 augusti, 2012

FRÅGA:

Varför är det så viktigt att äta inom en halvtimme efter träning?

 

SVAR:

Träning har en nedbrytande effekt på kroppen. För att du ska kunna tillgodogöra dig träningen på bästa sätt och förbättra din prestation är det jätteviktigt att du får i dig kolhydrater i kombination med protein för att påskynda återhämtningsprocessen.

 

Under tiden du tränar och anstränger dig så förbrukar du bland annat de kolhydrater som finns lagrade i musklerna (glykogen) samtidigt som du bryter ned muskelprotein. Därför är det viktigt att du får i dig både protein och kolhydrater efter ett träningspass för att bygga upp kroppen, motverka de skador som kan uppkomma och stärka immunförsvaret. Du förbereder dig dessutom för nästa träningstillfälle.

 

Source: naturallyella.com via Amy on Pinterest

 

Rundays samarbetspartner Sophia Sundberg svarar varje vecka på frågor om kost, hälsa och välmående här på hemsidan. Ni har därför möjlighet att skicka de frågor som ni har till henne på detta tema. Det finns INGA dumma frågor! Vill ni veta hur kroppen reagerar på sportdryck, hur det är att träna med diabetes, hur man ska äta och träna för att öka förbränningen, frågor kring ortorexi eller hur kosten påverkar muskelbyggande? Skicka ett mail till sophia.sundberg@hotmail.se. Sophia anonymiserar alla frågor innan hon skickar dem till oss för att lägga upp dem på hemsidan, d v s vi på Runday vet inte vem som ställer vilken fråga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*