Vilken löparhelg!

14 augusti, 2011

För ett par månader sedan trodde jag aldrig att jag skulle springa SM detta år. Visst har jag haft det i mina framtida planer att ställa upp på SM, men inte redan i år. Men efter sommarens Karlshamnslopp där jag slog pb med över 2min sa Lisa till mig att jag faktiskt borde anmäla mig till SM. Jag tittade igenom förra årets SM-resultat och insåg att om jag sprang på en tid runt mitt personbästa så borde jag i alla fall inte hamna sist. Avgjort – jag anmälde mig!

 

I fredags bar det iväg upp till Gävle och jag var supernervös – men på ett härligt och positivt sätt – inte alls samma jobbiga nervositet med magont och illamående som jag ofta upplevde när jag var yngre och skulle tävla. Jag värmde upp genom att springa ett par km och körde lite lätt löpskolning och stegringslopp. Kroppen kändes helt ok. Det var lite extra nervöst eftersom att det var ett banlopp. Jag hade inte tävlat bana på många år och aldrig tidigare sprungit 10 000m på bana. Vi var 14 stycken anmälda till loppet men jag tror att vi endast var 11 som startade. När startskottet gick och vi sprungit iväg insåg jag ganska snabbt att ingen ville dra, dvs. lägga sig i täten – därför gick jag själv upp i täten och la mig på ca 3:36 tempo, precis som jag planerat. Efter ca 3km hamnade jag sist i en klunga av sju och vi tempot gick ner en aning. Vid ca 5km var vi 5 stycken kvar i tätklungan och jag kände att jag inte hade ork att följa med längre varpå jag släppte klungan. Det kändes jobbigt mentalt att inte ha ork att följa med. Räddningen blev när jag såg att 2 av de andra i tätklungan inte heller orkade följa med de två Hässelbytjejerna i täten. Jag fick genast nya krafter när jag började närma mig fyran i loppet och sedan trean. Sista varven var en njutning och jag hade fantastiskt stöd från publiken runt arenan! Slutresultatet blev en 3:e plats, min fösta SM-medalj, med nytt pb, 36:02!

 

Igår var det dags för midnattsloppet! Egentligen var det kanske inte optimalt att springa två stycken 10 000meters lopp dagarna efter varandra, men eftersom att jag sedan länge varit anmäld till midnattsloppet och inte ville skippa det p.g.a. SM så fick det bli två lopp på två dagar. Det var skönt att komma till starten och känna sig mentalt stark samtidigt som jag visste att benen, framförallt vaderna, var slitna och därför hade jag inte samma press på mig själv att prestera bra – jag såg det mest som en kul grej! Stämningen runt banan var som vanligt fantastisk! Mycket folk överallt och alla hejade och peppade. Jag såg inte röken av Jeri Emuru som vann damklassen men jag förstod ganska snabbt att jag låg tvåa i loppet då publiken ropade att jag var andra tjej som passerade. Loppet flöt på i ett sköt tempo och jag hade aldrig någon riktig svacka. Slutresultatet blev en 2:a placering med tiden 37:01.

 

Det känns otroligt skoj att få kliva upp på prispallen efter en löpartävling. När jag tävlade i ungdomsåren hände det att jag fick gå upp på pallen men det hörde inte till vanligheten. Nu har det hänt två gånger på två dagar och det känns overkligt och helt fantastiskt! Varför denna framgång? Jag tror att mycket beror på att jag verkligen har hittat löparglädjen som gör att jag älskar att både träna och tävla! Vi på Runday hoppas att vi kan sprida löparglädje till alla er som tränar med oss och att ni också får denna fantastiska känsla som jag har haft denna helg, oavsett om det blir pallplacering eller inte!

 

Se Löpning för alla för en artikel om midnattsloppet: http://lopningforalla.se/index.php/loparnyheter/972-charlottes-galna-loparhelg

 

Foto: Mikael Grip

 

Foto: Mikael Grip

2 kommentarer

  1. Härligt jobbat Charlotte! Jag var en av dom som stod på läktaren i Gävle och skrek ditt namn! Jättekul att se dig prestera ett sånt fint lopp! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Kommande händelser

Det finns inga kommande aktiviteter.