Winterrun och Vinthundsvintern

1 februari, 2016

I lördags gick två vintriga löparevent av stapeln i Stockholm, nämligen Winterrun och Vinthundsvintern.

På Winterrun vet vi att Rundayarna Michael Gricksch, Mirja Nordin och Stina Nordström sprang. Superbra jobbat alla tre! Skriv gärna och berätta lite om era upplevelser om loppet! Var det förresten någon mer från Runday där?

På Vinthundsvintern, som anordnades av FK Studenterna i Sätrahallen, hade Runday ett eget heat på 3000 m och vi var 11 löpare på blandad nivå som sprang tillsammans. För flera av oss var det första tävlingen på bana. Först respektive sist över mållinjen sprang Hjalmar och jag, och det kan tilläggas att den äldre av oss varvade den yngre inte mindre än 4(!) gånger. Men jag har åldern på min sida. Det år som Hjalmar fyller 90 fyller jag nämligen bara 85, och det låter ju mycket spänstigare. Övriga som sprang var Erik Aschan, Niclas Furberg, Daniel Adams-Ray, Roger Reinhold, Lona Justesen, Johan Bäck, André Malm, Helen Kreutz-Bolander och Emil Didrikson. Grattis till starka insatser allihop och tack för härlig stämning med mycket pepp! Tack också till FK Studenterna för ett jättefint arrangemang!

För min del var det tävlingsdebut på bana. Jag har länge velat testa men inte riktigt vågat. Jag har inte kunnat skaka av mig känslan av att bantävlingar bara är för proffsen. Att få testa bland vänner i ett sammanhang som i lördags var därför perfekt. Det hindrade dock inte att jag vaknade på morgonen med fjärilar i magen… Jag hade svårt att få grepp om vad som egentligen skrämde mig. Var det ovissheten i hur detta nya skulle kännas, rädsla för att misslyckas eller kanske tanken på att jag kanske skulle komma att bli varvad av precis alla? Jag vet inte. Och inget av det hade ju spelat någon roll, egentligen.

Jag och André siktade på ungefär samma tid och bestämde därför att vi skulle försöka hjälpas åt och dra varandra. André som är väldigt temposäker på bana skulle börja dra de första två varven och sedan skulle vi turas om. Jag tappade dock Andrés rygg redan under femte eller sjätte varvet, och sedan kom jag aldrig i kapp. Det slutade med att jag missade målet med drygt 14 sekunder. André däremot körde ett kanonlopp rakt igenom, och krossade samma mål med nästan lika mycket! Dessutom sprang han 400 m lite senare på kvällen och fick med sig ett tjusigt personbästa även på den distansen. Snyggt André!

Jag har en dröm som jag hittills inte delat med många. Skälet till det tror jag är att jag inte alls vet om jag kan klara det. Nu tänkte jag i alla fall spotta upp mig och våga säga det högt. Eller åtminstone skriva det: Mitt mål är att springa milen under 40, innan jag fyller 40. Jag har ett litet tag på mig. Förhoppningen är att inte behöva ta hela den tiden i anspråk. Till att börja med känner jag mig nu väldigt revanschsugen på att klara åtminstone 3 km under 12 minuter. Därefter försöker jag ta det steg för steg. Jag låter er veta hur det går.

Jessica

2 kommentarer

  1. Grattis till utmärkt bandebut Jessica! Under 40 innan 40 låter som en högst rimlig målsättning för dig!

    Själv sprang jag Winterrun i lördags med start, mål och varvning (högt!) uppe på Skansen. Det var mörkt när starten gick kl. 17 men marschaller, eldkorgar m.m. lyste upp längs banan. Häftigt att få springa inne på Skansen, delar av banan gick också utanför området på Djurgården. Banan var mycket mer kuperad än jag hade väntat mig, det var med kraftigt flås jag tog mig uppför backen till Bollnästorget på andra varvet. En schysst kille lade handen på min rygg och peppade mig på slutet! Ett Runday-fan kanske? Blåbärssoppan värmde gott efter målgång och reflexmedaljer ersatte de traditionella i ”guld”. Extra plus för snygg buff och praktisk skopåse från Icebugs också! Det här loppet springer jag gärna igen.

    1. Tack Stina!! Vad härligt att läsa, det låter som ett jätteroligt lopp! Och tufft 🙂 Vilken upplevelse med så fin bana, marschaller, blåbärssoppa och allt. Kan tänka mig att det var mysigt. Och peppande medlöpare, sånt gillar vi! Tack för att du delade med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*