Löparutrustning

För att få ut det allra bästa av din förmåga när det vankas löpning gäller det att du använder rätt typ av löparutrustning. Här ger vi dig tips på löparutrustning för att optimera och maximera din löpning.

Löparskor

Ett par löparskor betyder mer än vad du någonsin kan ana. Rätt löparsko är skonsam mot dina fötter och skyddar dem mot onödiga skador samtidigt som du kommer att ha det enklare att ta dig fram i löpspåret.

Löparskor - bäst i test

Bäst i test av löparskor – Det främsta knepet för att hitta marknadens bästa löparskor. Nedan listar vi några favoriter bland ”bäst-i-test”-tester.

Test.se – Ett stort test av hela 79 löparskor med fokus på underlag, design och funktion.

Expressen – Betygsättning av 17 olika löparskor som testats i olika miljöer, med olika underlag, av olika kön och åldrar.

Köpa löparskor på nätet

Har det blivit dags att köpa nya löparskor? Du hittar en rad olika nätbutiker där du kan köpa löparskor online.

Löparskor från Löplabbet

loplabbet.se möter ni löpspecialister som är experter på löparskor. Här får du personlig hjälp att hitta löparskorna för just dig.

Adidas löparskor

Adidas är en av jättarna inom löparskor. I deras webbshop kan du ta del av både snygga och praktiska löparskor för både dam, herr och barn.

Löparkläder

Fyll på garderoben med löparkläder för alla tänkbara väder och klimat. De optimala löparkläderna är både praktiska och erbjuder hög komfort. Du ska bära löparkläder som du knappt känner av och som är anpassade för löpning och som på så sätt inte sinkar dig under din löpträning eller tävling.

Löparunderkläder

Det är viktigt att du använder rätt underkläder när du tränar. Detta för att undvika att bli fuktig och på så sätt kall. Underkläder ska sitta tätt på kroppen utan att det känns besvärligt.

Löparstrumpor

Du ska helst försöka hitta strumpor som är sömlösa. Speciellt vid längre löprundor. Vanliga strumpor kan irritera foten och bidra till en så kallad ”löparfot”. Det kan också vara bra att använda kompressionsstrumpor för bättre blodcirkulation. På runnersworld.se kan du läsa en artikel om olika sorters löparstrumpor.

Löparmössor, handskar och pannband

När du väljer att springa under kyligare förhållanden bör du alltid se till att hålla dig varm. Under de kalla månaderna är det alltid bra att använda en mössa eller ett pannband för att behålla värmen när du börjar svettas. Du bör även hålla halsen täckt. Antingen genom en halsduk eller en höghalsad tröja.

Löparbyxor

Det är upp till varje löpare om man vill springa i löparshorts, löpartights, eller byxor. Här handlar det inte mycket om värmen, utan mer om vad du tycker är bekvämt att ha på dig.

Löpartröjor

Det är otroligt viktigt att hålla rätt temperatur vid löpning. När det är kallt behöver du lager för att värma upp kroppen, medan det vid varmare väder räcker med en tränings-t-shirt.

Köpa löparkläder online

Behöver du uppdatera garderoben? Inga problem. Här tipsar vi dig om de bästa aktörerna på nätet när det kommer till att köpa löparkläder.

Nike – En jätte inom sport i stort erbjuder i dag ett brett sortiment av löparkläder till herr och dam. Låt din löpning ske i kläder tillverkade av experter.

Addnature.com – Ytterligare en nätbutik med ett massivt utbud av löparkläder på nätet. I detta sortiment hittar du kläder för din löpning som håller dig varm när det är kallt och kyler ner dig när solen gassar.

Löpartillbehör

Behöver du någonstans att förvara din mobiltelefon? Söker du en bra lösning för att smidigt få med dig vattenflaskan på löppasset. Är du i behov av mössor och handskar som skydd mot kylan? Här hjälper vi dig hitta de allra bästa löpartillbehören på marknaden, som underlättar och förbättrar din löparupplevelse.

Runningshop.se – En sida ämnad för löpning som erbjuder ett brett utbud av löpartillbehör.

Wiggle.se – Löpartillbehör för alla tänkbara typer av löparstilar och miljöer. Ta del av allt från löparglasögon till vattenflaskor och löparväskor.