Löptävlingar

Det arrangeras årligen en rad olika löpartävlingar runt om i landet. Här kan du läsa om de allra största.

Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet är en av världens största löpartävlingar sett till antalet deltagare. Sedan 1980 går Göteborgsvarvet av stapeln årligen i mitten av maj. Med start och mål i Slottsskogen i Göteborg är distansen på denna löpartävling 21,1 km.

Lidingöloppet

Lidingöloppet arrangeras av IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott och är världens största terränglopp. Lidingöloppet får omkring 60 000 deltagare varje år med en distans på 30 km.

Vårruset

Vårruset är en löpartävling ämnad för tjejer. Vårruset anordnas i 20 olika städer över hela landet där du kan välja att springa 2,5 eller 5 km. Tanken med vårruset är att det finns till för alla, gamla som unga, stora som små. Gå, powerwalka, jogga eller löp igenom denna tävling.

Stockholm Marathon

Stockholm Marathon, vars fullständiga namn är ASICS Stockholm Marathon, är ett maratonlopp som årligen går av stapeln i centrala Stockholm. Stockholm Marathon är utsett till Sveriges största maratonlopp sett till antalet deltagare. Distansen på denna löptävling är 42 195 meter.

Tjejmilen

Ytterligare en löptävling ämnad för tjejer. Tjejmilen arrangeras varje år i Stockholm och är en 10 km lång löpartävling som går över Gärdet och Djurgården.

Blodomloppet

Blodomloppet är en löpartävling som arrangeras årligen på 18 olika ställen runt i Sverige. Här kan du springa antingen 5 eller 10 km samtidigt som du värnar om den så viktiga blodgivningen.

Löptävlingar med en tvist

Midnattsloppet

Midnattsloppet är enligt många Sveriges roligaste lopp. En ren och skär folkfest i form av en löpartävling i våra största svenska städer. Namnet avslöjar tvisten – Loppet, som är antingen 5 eller 10 km långt, springs vid midnatt.

Color Obstacle Rush

Color Obstacle Rush är en fart- och färgfylld löpartävling likt ingen annan. Löpningen kommer att bestå av roliga hinder som kombineras av färg och spänning till vibbarna av en musikfestival. Distansen man springer är 5 km.

Tough Viking

Tough Viking är den tuffaste av löptävlingar som finns. Tough Viking består av hårresande hinder som kräver stort mod. Löpartävlingen går av stapeln i Stockholm och Göteborg där banornas längd sträcker sig mellan 8–15 km.